Voorjaarscompetitie Senioren

Beste leden, 

Wij hebben inmiddels 16 senioren competitieteams voor de voorjaarscompetitie van 2018 ingeschreven. Deze teams zijn verspreid over de dagen dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Belangrijk om hierbij te benoemen is dat door de KNLTB met ingang van dit voorjaar de "Competitie Nieuwe Stijl" wordt ingevoerd. De KNLTB heeft over dit thema gedurende de afgelopen maanden in het hele land verschillende informatiebijeenkomsten gehouden, waarvoor de Vereniging Competitieleiders (VCL) werden uitgenodigd. Ook wij zijn bij één van die bijeenkomsten aanwezig geweest.

Hieronder volgen de belangrijkste wijzigingen in het competitiereglement:

• Mogelijkheid tot gebruik indoorbanen

• Verkort spelen in dubbelpartijen

• Mogelijkheid om de dubbelopstelling pas na de singles bekend te maken

• Het regelen van invallers wordt makkelijker

Van deze wijzigingen heeft met name het onderdeel "Verkort spelen in dubbelpartijen" bij de informatiebijeenkomsten tot veel discussie en tegenstand geleid. Desondanks heeft de KNLTB ervoor gekozen om dit door te zetten en in 2018 deze nieuwe opzet te evalueren.

Voor de wedstrijden op de vrijdagavond kenden we al het verplichte "compact spelen", waar bij 40-40 beslissend punt en een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set wordt gespeeld. Dit blijft voor de vrijdagavondcompetitie gehandhaafd.

Het "Verkort spelen in dubbelpartijen" moet op alle andere wedstrijddagen verplicht worden toegepast. Bij het "verkort spelen" is het onderdeel "beslissend punt" echter niet van toepassing en wordt alleen in de derde set een wedstrijdtiebreak toegepast. De regels voor de enkelpartijen blijven ongewijzigd.

Bij de start van de voorjaarscompetitie zullen wij de competitieteams nader informeren.

Groeten, 
De Technische Commissie

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0031 10 501 66 03

TV Poortugaal

Postbus 759
3170 AB Poortugaal