Geschiedenis TVP

Tennis Vereniging Poortugaal (TVP) is opgericht op 29 oktober 1975.

Onze vereniging is gestart met twee Laykold banen, zonder kantine. Tijdens de eerste maanden van het bestaan van TVP konden de leden zich omkleden in een soort bouwkeet .De leden gaven deze keet al snel de naam "Pipowagen". Een schoolbord samen met krijtje diende als afhangbord.

April 1977 kwam er een gezamenlijke accommodatie voor TVP en voor de aangrenzende korfbalvereniging.

Het liep storm met het aantal leden in die tijd en velen die zich aanmeldden moesten teleurgesteld worden. Al snel werd besloten om het park met nog twee banen uit te breiden. 

Nadat TVP in 1979 zich had aangesloten bij de KNLTB kwam er ook behoefte aan een eigen kantine die voldoende groot was om leden en gasten te ontvangen. 

Zo werden er plannen gemaakt en uitgevoerd tot het bouwen van de huidige kantine die geopend werd op 28 aug. 1981. 

Sinds die tijd is TVP uitgegroeid tot een volwassen tennisvereniging met vier verlichte kunstgras banen die in 2003 geheel vernieuwd zijn. Deze banen zijn het gehele jaar door te bespelen.
Inmiddels (2017) zijn de banen voorzien van Led verlichting.

Kortom een gezonde en sportieve tennisvereniging met een prachtige accommodatie waarvan de kantine smaakvol is ingericht.

In de derde week van maart is er op het park een open-dubbel toernooi. Inmiddels in 2017 uitgebreid mert een extra open-dubbel toernooi in juni.

TVP doet mee aan de competitie van de KNLTB op zaterdag, zondag en dinsdag.

Buiten deze periodes zijn er onderlinge toernooien en de clubkampioenschappen zijn in september.

Voor de jeugdleden zijn er soortgelijke activiteiten met als extra eens per twee jaar een kamp.

De tennislessen op ons park worden verzorgd door onze tennisleraar Peter Schlee.

Dankzij een groot aantal vrijwilligers dat het park onderhoudt en dat zich actief inzet voor de vereniging is het mogelijk de contributie en de consumptieprijzen in de kantine bescheiden te houden.

Kom gerust eens kijken op ons tennispark om te proeven van de prettige sfeer en te genieten van de goed onderhouden accommodatie.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, elders op deze web-site vind u een informatie e-mailadres en een inschrijfformulier.