Update Coronamaatregelen en interne (TVP) maatregel

Beste leden van TV Poortugaal,
 
Update corona maatregelen
 
In mijn laatste mail van 22/5 jl. schreef ik dat wij in overleg waren met de gemeente om te zien of we eerder tot opening van ons terras en de kantine konden overgaan dan de datum van 1 september zoals die tot voor kort voor sportverenigingen gold. Een argument daarbij was dat wij als vereniging over een horecavergunning beschikken. En als de horeca op 1 juni weer open mag, waarom wij dan niet? Tot nu toe hebben we echter geen groen licht gekregen.
Wel heeft het kabinet de datum van 1 september vervroegd naar 1 juli, uiteraard als alles goed blijft gaan.
 
Verder is er een nieuwe ontwikkeling dat de jeugd van 13 jaar tot en met 18 jaar de 1,5 meterregel op het sportveld niet meer in acht hoeft te nemen.
 
Tenslotte nog een belangrijke interne (TVP) maatregel.
TVP kent officieel een woensdagmorgen racketochtend en een donderdagavond racketavond. Daarnaast is er nog een officieuze racketochtend op dinsdag en op zaterdag. In zijn originele vorm ging je als lid op de bonnefooi naar zo'n ochtend of avond toe en dan zag je wel met wie en tegen wie je moest spelen. In het coronatijdperk kan dat niet meer. Je kunt dan alleen maar op het tennispark zijn om te spelen. Als je klaar bent dien je direct het park te verlaten. En je moet je speeltijd en medespelers tevoren vanuit huis hebben vastgelegd in het elektronisch afhangsysteem.

Om nu toch iets van de geest van die racketochtenden en -avond nieuw leven in te blazen heeft ons lid Ron Meijer een systeem bedacht dat erop neerkomt dat je van tevoren, via een app aan Ron bekend maakt of je aan een bepaalde racketochtend of -avond wilt meedoen en vervolgens bepaalt het systeem met wie je wanneer tegen wie speelt en op welke baan. Dat systeem werkte al (tot volle tevredenheid!) voor de dinsdag- en zaterdagmorgen, maar wordt nu ook uitgerold naar de woensdagochtend en donderdagavond. Zie voor verdere uitleg en werkwijze mijn mails van vandaag met als onderwerp "Woensdagmorgen racketochtend " en "Donderdagavond racketavond".
 
Voor Ron betekent dit veel werk (waarvoor onze dank!). Maar het is dan toch wel heel vervelend voor Ron als zijn noeste arbeid wordt doorkruist door een reservering van een baan op zo'n ochtend of avond door individuele leden. Daarom zullen de banen op de tijden van de racketochtenden en - avond "geblokkeerd" worden op het elektronische afhangbord. Het gaat daarbij om de volgende tijden: op dinsdag-, woensdag- en zaterdagochtend van 09.00 uur tot 11.00 uur en op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Wij rekenen op uw begrip.
 
Verder wensen wij u natuurlijk een goede gezondheid en veel tennisplezier.
 
Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van TV Poortugaal,

Hans de Haan
secretaris