Jeugd vrij om af te hangen en "afhang truc" senioren.

Beste (jeugd)leden van TV Poortugaal,
 
Voor de Jeugd geen restricties meer bij het afhangen.
Tot nu toe kon de jeugd tot en met 18 jaar alleen maar tennissen onder toezicht. Dat toezicht was noodzakelijk omdat er een strikt onderscheid gold tussen enerzijds de kinderen tot en met 12 jaar en anderzijds de jeugd van 13 tot en met 18 jaar. Voor de eerste groep gold de 1,5 meterregel niet, maar voor de tweede groep wel degelijk. Bovendien mochten die twee groepen absoluut geen contact met elkaar hebben. Sinds 1 juni geldt de 1,5 meterregel echter ook niet meer voor de jeugd tot en met 18 jaar. Dat riep bij mij de vraag op wat de zin van het toezicht dan nog was. Dat klemde te meer waar het aantal toezichthouders, ondanks mijn dringende oproepen, zeer gering is gebleven waardoor de jeugd noodgedwongen slechts beperkt kon spelen, namelijk op maandag tot en met vrijdag van 15-18 uur. Als het toezicht kon komen te vervallen zou dat dus niet alleen prettig zijn voor de toezichthouders, voor wie het 'normale leven' ook steeds meer terugkeert, maar vooral voor de jeugd zelf, die dan weer van de volledige openingstijden van het park gebruik kan maken, waaronder het weekend.
De gemeente (want die heeft hierin het laatste woord!) heeft er uiteindelijk in toegestemd dat het toezicht kan komen te vervallen!
 
Dit betekent dus dat de jeugd niet langer beperkt is in de speelmogelijkheden en dat is fijn. Wel blijven alle overige (voorzorgs)maatregelen gelden, waaronder het tevoren vanuit huis reserveren van een baan. Verder moeten we natuurlijk ons gezonde verstand blijven gebruiken! Daarnaast wil ik de seniorleden vragen om 'een oogje in het zeil te houden' als zij tegelijkertijd met jeugdleden aan het spelen zijn.
 
"Afhang truc" senioren.
Dan een hele andere kwestie. Mij hebben klachten bereikt dat er leden zijn die de volgende 'truc' uithalen. Er wordt een baan gereserveerd voor 1 uur door 2 spelers en die baan wordt door 2 andere spelers gereserveerd voor het volgende uur. Wat er vervolgens gebeurt is dat er op die baan door 4 spelers 2 uur lang wordt gedubbeld. Zelfs komt het voor dat er op naam van spelers wordt gereserveerd die helemaal niet aanwezig zijn. Ik heb zelf op woensdagavond moeten constateren dat de klachten maar al te waar zijn. Nodeloos te zeggen dat deze handelwijze natuurlijk volstrekt in strijd is met de regels zoals die in dit coronatijdperk gelden. Maar deze handelwijze grenst bovendien aan asociaal gedrag.
Ik hoop van harte dat we zo snel mogelijk weer 'normale tijden' zullen gaan beleven maar tot zolang doe ik een dringend beroep op iedereen om zich aan de regels te houden!
 
Tenslotte:
Als er geen tegenwind komt mogen we vanaf 1 juli weer gebruik gaan maken van de kantine en het terras. Ook daarbij zullen noodzakelijkerwijs voorwaarden en beperkingen gelden, maar het is in ieder geval iets om naar uit te kijken!
 
Ik wens jullie het beste, blijf gezond, en veel tennisplezier.
 
Namens het bestuur van TV Poortugaal,
 
Hans de Haan
secretaris