Update Coronamaatregelen

Email 22-05-2020 komt van [email protected]

Beste leden van TV Poortugaal,
 
Woensdag (20/5 jl.) heeft de KNLTB haar richtlijnen aangepast en daarin goedgekeurd dat nu ook tennissers van 19 jaar en ouder weer mogen dubbelen. Zoals u weet mocht dat bij ons al en dat hadden wij afgestemd met de gemeente. Ik heb er tot nu toe de voorkeur aan gegeven daar niet te veel ruchtbaarheid aan te geven, maar nu is het tijd daarover iets meer te vertellen.

Volgens de Richtlijnen van de KNLTB van 8 mei 2020 mochten spelers van 19 jaar en ouder uitsluitend het enkelspel beoefenen, dus niet dubbelen of mixen. Die Richtlijnen zijn een advies aan de verenigingen. Als bestuur hebben wij ons over tal van kwesties rond de herstart van het tennis voor senioren gebogen, maar bovenal over de vraag of wij de richtlijn, dat er "in principe" niet gedubbeld zou mogen worden, zouden volgen. Wij vonden dat er goede argumenten waren om dat niet te doen. Bij het dubbelspel wordt eigenlijk vanzelf de 1,5 meter afstand gehouden, zeker als je daar bewust mee omgaat. Verder geldt voor een zeer aanzienlijk deel van onze leden, dat zij wél dubbelen of mixen, maar absoluut niet singelen. Die leden hadden allemaal aan de kant moeten blijven staan. Als bestuur hebben wij het dubbelen daarom wél toegestaan. Zo, dat weet u dan ook weer.
 
Racketochtenden, - middagen en -avonden kunnen nog steeds niet in hun 'normale' vorm plaatsvinden. Er moet van tevoren vanuit huis worden gereserveerd. Ik heb begrepen dat Ron Meijer een programmaatje heeft ontwikkeld dat deze bezwaren zoveel mogelijk ondervangt. Dat is al met succes toegepast op het tennis van afgelopen dinsdagochtend en wordt ook ingezet op het tennis voor zaterdagochtend a.s. Ook hiervoor geldt: het is maar dat u het weet.
 
Het vrije tennis door de jeugd tot en met 18 jaar moet nog altijd onder toezicht plaatsvinden. Vanwege het beperkte aantal toezichthouders geldt er voor die spelers nog altijd een beperking in de beschikbare speeltijd, namelijk op maandag tot en met vrijdag van 15-18 uur.
 
Premier Mark Rutte liet dinsdag (19/5 jl.) tijdens de persconferentie weten dat de eerder aangekondigde versoepelingen van de maatregelen voor de horeca door kunnen gaan. Restaurants en cafés mogen onder voorwaarden per 1 juni weer deels open. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines, die moeten tot 1 september gesloten blijven, zo luiden de regels van de overheid nu. We zijn hier uiteraard teleurgesteld over, vooral omdat de logica waarom de horeca in de sport zou moeten wachten ontbreekt. Wij zijn in overleg met de gemeente om te bezien of terras (en kantine) toch niet eerder open zouden mogen, uiteraard met toepassing van de 1,5 meterregel. 
 
Tenslotte: denken jullie er allemaal om bij zowel het betreden als het verlaten van het park het groene hek op het toegangspad achter je te sluiten? Bedankt!
 
 
Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van TV Poortugaal,
 
Hans de Haan
secretaris