Wake-up call om ons clubhuis en terras schoon achter te laten

Beste TVP leden,

Het is (helaas) weer tijd voor een ‘wake-up call’. Te vaak treffen wij in de kantine en de keuken regelrechte wantoestanden aan. 
Tijdens de competitie verdienen daarnaast de terrassen aandacht. We zetten nog eens een paar dingen op een rijtje.  


1. Aanvullen barvoorraad.
We zijn natuurlijk allemaal verschrikkelijk verwend geraakt door de inspanningen van Dyon Hoedemans die met niet aflatende ijver ervoor zorgt dat alle koelkasten in de kantine op tijd worden aangevuld. Maar soms is Dyon er niet en dan is dat nog altijd een taak voor de bardienst. Maar, bardienst is er ook lang niet altijd. We zorgen immers minstens zo vaak zelf voor onze drankjes en dan is dat bijvullen gewoon onze eigen verantwoordelijkheid.


2. Opruimen lege flesjes, glazen en ander servies.
Met regelmaat worden er flesjes en glazen achtergelaten op de plek waar men zat. Dat geldt niet alleen voor de kantine maar ook voor de terrassen! Kom op, ruim dat even op!  En als een krat met lege flesjes vol is, om niet te zeggen ‘overloopt’, breng dat dat even naar achteren en neem een leeg kratje mee terug (er staan er genoeg en het hoeft niet per se precies het goede kratje te zijn; Dyon, ja hij weer, sorteert dat later wel). Zie voor verdere behandeling van servies het volgende punt.

3. Afwasmachine. 
Sinds enige tijd is onze vereniging in het rijke bezit van een professionele afwasmachine. Zet vuil servies daarin. Als het erg vies is, spoel het dan eerst even om onder de kraan. Maar zet het niet op het aanrecht of in de spoelbak. Let er verder op de afwasmachine na gebruik UIT te zetten! De gebruiksaanwijzing hangt op de muur bij de machine.  

4. Opruimen andere rommel.
Als u iets in een koelkast zet, vergeet dat er dan niet uit te halen als u naar huis gaat en neem het mee of gooi het in de container. Laat verder ook geen eetbare resten van wat dan ook slingeren. (Muizen zijn totaal niet kieskeurig!)  

5. Tenslotte.
Laat de terrassen netjes achter. Zet tafels en stoelen na gebruik weer op hun plek. Gooi geen peuken op de grond maar doe die in de daarvoor bestemde emmertjes. Wees wat dat betreft (rokende) bezoekers behulpzaam door ze op ons ‘geëmmer’ te wijzen. Als u dat vriendelijk doet zult u zien dat dat prima werkt. Maar sowieso natuurlijk het goede voorbeeld geven!    

Bent u allemaal weer bij de les? Fijn! We rekenen op u!  
Het bestuur van T.V. Poortugaal

 

(laatst gewijzigd 15-1-2020)